Aşk. sabırdır. Saygıdır. Keşiftir. Anlaşmaktır. İnceliktir. Korumaktır. Sorumluluktur. Mizahtır. Teslimiyettir. Gerçektir. Neşedir. Mutluluktur. Sıcaklıktır. Tazeliktir. Sarılmaktır. Şanstır. Saftır. Öze götürendir.
20 Temmuz 1969'da Apollo 11 Ay modulünün kaptanı Neil Armstrong, Ay'a ilk olarak ayak basan kişi olmuş, ve 'bu, insan için küçük, ama insanlık için dev bir adımdır' diyerek tarihe geçmiş ve bu sözü yer yüzündeki milyonlar tarafından duyulmuştu.


Ancak dönmeden hemen önce de, gizemli biçimde 'iyi şanslar Bay Gorsky' diyerek herkesi şaşırtmıştı.

Çoğu kimse, bunun fazla düşünmeksizin, ezeli rakiplerden bir Sovyet kozmonotun adı olduğunu düşünmüştü.

Ancak araştırıldığında, ne Amerikan, ne de Rus uzay programlarında Gorsky adlı birinin yer almadığı görüldü.

Geçen yıllar boyunca, bir çok kişi Armstrong'a 'iyi şanslar Bay Gorsky'nin anlamını sorup durdu, ama Armstrong sadece gülümsemekle yetindi.

5 Temmuz 1995'te, Florida, Tampa Bay'de 26 yaşındaki aynı soru, bir konuşma sonrasında, bir muhabir tarafından yinelendi ve Bay Gorsky öldüğü için Armstrong soruyu yanıtlamakta bir sakınca görmedi.

1938'de, küçük bir çocukken, bir Orta Batı kasabasında arka bahçede bir arkadaşıyla baseball oynarken, arkadaşının vurduğu top, komşunun yatak odası penceresinden içeri girer. Komşuları Bay ve Bayan Gorsky'dir. Topu almak üzere komşu bahçeye atladığında Bay Gorsky'nin şöyle bağırdığını duyar:


"SEKS? SEX Mİ İSTİYORSUN?! TAMAM, İSTEDİĞİN OLACAK, AMA YAN BAHÇEDEKİ ÇOCUK AY ÜSTÜNDE YÜRÜDÜĞÜNDE!'


BU GERÇEK BİR ÖYKÜDÜR.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

:))ilginçmiş..

Ece dedi ki...

Evet:)))
azimli olmak lazımdır dimi :)))
sevgılerımle